Material

Utforska vårt unika urval av second hand kläder för barn och unga, där varje plagg berättar sin egen historia. Vi handplockar noga varje plagg i vårt sortiment och strävar efter att erbjuda ett hållbart modealternativ. Upptäck kvaliteten och mångfalden hos våra kläder, tillverkade av olika material som återspeglar vårt engagemang för stil, komfort och miljöhänsyn. Vår kollektion omfattar allt från mjuka bomullsplagg till slitstarka jeans, och varje plagg bär med sig en unik charm och omsorg om vår planet.

Vi anger det material som står på lappen i plagget, när det inte finns någon lapp så skriver vi inte ut något material. Det finns undantag, kläder som vi känner väl och vet vad de är i för material.

Det material som anges är det som plagget till största del består av. Om det t ex är 95% bomull och 5% elastan så anger vi bomull, samma sak om det är 60% bomull och 40% polyester.

Har du specifika frågor om material i olika plagg kan du maila frågan direkt till oss på <ahref="mailto:info@oddlyreloved.se">info@oddlyreloved.se</a>

Hållbarhet

Vi brinner för hållbarhet, och varje aspekt av vår verksamhet genomsyras av en djup hängivenhet till miljöfrågor. Upptäck mer om vår hållbarhetsresa och hur vi aktivt arbetar för en mer hållbar framtid.

Läs mer

Skick

När man handlar second hand kläder är det självfallet viktigt att få kläder i fint skick. Läs mer om hur vi bedömer skicket på våra plagg.

Läs mer

Storlekar

Vi har över 400 varumärken och alla använder olika system för storlekar. Läs mer om hur vi valt att hantera det.

Läs mer